De innovatieve koers in 2018 bij Dekeyzer-Ossaer

De innovatieve koers voor 2018 bij Dekeyzer-Ossaer

Beste lezer

2017 was voor ons, Dekeyzer-Ossaer, een succesvol jaar. Een jaar waarin ons familiebedrijf aanzienlijk groeide dankzij het vertrouwen van onze klanten en ons team van enthousiaste medewerkers. Vooraleer wij onze verwezenlijkingen van het afgelopen jaar en onze ambities voor het komende jaar uit de doeken doen, willen wij u een voorspoedig en gezond 2018 toewensen.

Expansie in 2017

Het voorbije jaar kwam ons bedrijf verschillende malen positief in het nieuws. We kwamen in de spotlight als nationale KMO Laureaat 2016-2017, maar even belangrijk was de feestelijke inhuldiging in het voorjaar van onze nieuwe gebouwen door minister Hilde Crevits en Unizo-bestuurder Karel Van Eetvelt. Onze keuze voor het innovatieve financieringsmodel met partner Ingenium en onze energiezuinige, duurzame investeringen vielen in de smaak van Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein tijdens zijn bedrijfsbezoek het voorbije najaar.

Bart Tommelein bij Dekeyzer-Ossaer
Bart Tommelein bij Dekeyzer-Ossaer

Daarenboven werden we gelauwerd met een Designregio Award X50 voor het innovatieve kruimelgehakt van ons huismerk Frozen Farm. Wanneer Dekeyzer-Ossaer innoveert, doet het dat zonder af te wijken van de hoge kwaliteitsstandaard. Dat we voor het derde jaar op rij het felbegeerde IFS-certificaat (International Food Standard) met grootste onderscheiding behaalden, is daarvan het beste bewijs. We kunnen daarenboven ook onze klanten het ACS-label voorleggen, zodat zij garanties hebben op het vlak van de hoogste normeringen wat betreft voedselveiligheid.

Dekeyzer-Ossaer IFS-certificaat & ACS-label
Dekeyzer-Ossaer IFS-certificaat & ACS-label

2017 was ook het jaar waarin het imago van de vleesindustrie wederom een ferme deuk kreeg. Herinner u de beelden van dieronvriendelijke praktijken in slachthuizen, de tonnen eieren die werden vernietigd door de fipronilcrisis, … Als innovatief vleesverwerkend familiebedrijf willen we ons steentje bijdragen aan een duurzame voedselketen door een verhoogde transparantie en onderlinge controles, maar ook via samenwerkingsverbanden met de overheid en sectorgenoten.

Verwachtingen voor 2018

Innovatie binnen en buiten de landsgrenzen

We blijven ambitieus in 2018 en hebben reeds een aantal projecten op de planning staan. De Tavolabeurs van 11 tot 13 maart biedt ons de gelegenheid om onze nieuwigheden en ons huismerk voor te stellen. Maar onze horizonten reiken verder! In april laten we de wereld kennismaken met onze producten op de beurzen Alimentaria in Barcelona en Gastronord in Stockholm.

Ook blijven we innoveren bij Dekeyzer-Ossaer. Dat staat vast. In 2018 werken we verder samen met VIVES om producten te ontwikkelen voor mensen met slik- en kauwproblemen in de zorgsector. We zijn vastberaden onze groei ook in het nieuwe jaar verder uit te bouwen. Deze mooie vooruitzichten kunnen wel alleen gerealiseerd worden door en met een sterk team. Ook in 2018 blijven we investeren in opleidingen en bijkomende regionale tewerkstelling.

Duurzaam evolueren

Op de hoogte zijn van technologische vernieuwingen is ook in onze sector belangrijk. Dekeyzer-Ossaer investeert verder in de automatisatie van de productielijnen. Hieruit volgt een efficiënter productieproces met een verlaging van de werklast en de opportuniteit om meer klanten te bedienen. Duurzaamheid uit zich voor ons ook in het tegengaan van voedselverspilling. Wij willen ook daaraan bijdragen en acties ondernemen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Met vertrouwen de toekomst tegemoet

U merkt het, we kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Ook in 2018 zullen we met wilskracht en hetzelfde doorzettingsvermogen van het voorbije jaar ten dienste staan van onze klanten. Laat ons vol vertrouwen uitkijken naar een bijzonder jaar waarin we opnieuw kunnen bewijzen waarom u elke dag weer voor ons kiest.

Team Dekeyzer-Ossaer