Deelname aan de vakbeurs Tavola 2018 Dekeyzer-Ossaer

Deelname aan de vakbeurs Tavola: flexibiliteit als kompas voor de toekomst

Samen met zijn familie, bepaalt Kurt Dekeyzer mee de toekomst van Dekeyzer-Ossaer. Als verantwoordelijke voor de logistiek staat hij in voor de dispatching en aansturing van de vertegenwoordigers. Lees in deze blog meer over de nieuwe productielijn, Frozen Farm en de flexibiliteit om te blijven inspelen op een veranderende markt.

Bekroonde producten

In februari won Dekeyzer-Ossaer de award ‘Factory of the Future 2018’. Hiermee worden de ambities van dit vleesbedrijf nog maar eens onderstreept, vertelt Kurt Dekeyzer: ‘Deze award stimuleert ons om er nog meer voor te gaan. We hebben de ambitie om bepaalde kernproducten waarin we gespecialiseerd zijn, extra onder de aandacht brengen. Daarnaast werken we verder aan de optimalisering van verschillende vleesproducten door te investeren in R&D.’

Met de designregio Award X50 voor het innovatieve kruimelgehakt op zak, blijft Dekeyzer-Ossaer verder innoveren: ‘Gehakt is een basisartikel in de keuken. Vroeger werd je een goede slager genoemd als de kwaliteit van je gehakt optimaal was. Omdat gehakt vaak een beperkte houdbaarheidsdatum heeft, dien je het snel te verwerken of in zijn geheel in te vriezen. Op vraag van onze industriële klanten zijn we er de voorbije jaren in geslaagd om diepgevroren kruimelgehakt te ontwikkelen.’

De voordelen van het kruimelgehakt zijn overduidelijk: ‘Naast een langere bewaringstermijn, kan het ook perfect gedoseerd worden in de hoeveelheid die men in de keuken nodig heeft. Dat maakt ons product uniek. Daarenboven kunnen we kruimelgehakt in verschillende soorten aanbieden, van kip over kalkoen tot puur rund (halal). Door de grote hoeveelheden die we verwerken, kunnen we deze producten bovendien aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs.’

Nieuwe productielijNDoor de stijgende vraag naar gehakt en andere vleesproducten, werd de opstart van een nieuwe productielijn noodzakelijk, vertelt Kurt: ‘Wanneer we de omzet willen opvangen en een performante productie wensen te realiseren, is het noodzakelijk om het productieproces zo kort mogelijk te houden.’

Om tegemoet te komen aan de grotere volumes in de vleesproductie, laat men het maal-, vries- en verpakkingsproces vandaag op één productielijn verlopen: ‘Hoe korter het proces van vers naar diepvries, hoe beter de kwaliteit en de rendabiliteit van onze vleesproducten.’

In de kijker tijdens Tavola

Tijdens de vakbeurs Tavola zal Dekeyzer-Ossaer aanwezig zijn met een grote stand: ‘Het zijn hoogdagen voor iedereen die met verse vleesproducten werkt. Een deel van de stand zal focussen op Frozen Farm: ‘Met dit merk bieden we een afgelijnd assortiment van maaltijdcomponenten in bevroren toestand aan. Ons basisproduct blijft het kruimelgehakt maar daarnaast zal er ook een uitgebreid assortiment gepresenteerd worden, van varkenslapjes tot schnitzels. Het is onze ambitie om kernproducten aan te bieden die frequent voorkomen in een grootkeukenmenu en voldoen aan een hoogstaande kwaliteit tegen een goede prijs.’

Frozen Farm schnitzels van de Dekeyzer Ossaer
Frozen Farm schnitzels van de Dekeyzer Ossaer

Daarnaast is een deel van de stand gericht op foodservice- en industrieklanten: ‘Het is de perfecte gelegenheid om onze culinaire convenience producten in de kijker te plaatsen. We zetten daarbij in op maaltijdcomponenten in voorgegaarde toestand met een artisanale ‘look’ en smaak. Vandaag kunnen klanten keuzemenu’s bij ons bestellen die enkel door hen opgewarmd en geassembleerd moeten worden. Dit kan gaan van geschilde aardappelen, saus in verschillende varianten tot voorgesneden en/of voorgegaarde groenten. Op die manier bieden we een kwalitatieve maaltijd aan en bespaart het hen tijd en kosten.’

Flexibele productielijn

Blijvend innoveren met oog voor kwaliteit blijft essentieel bij Dekeyzer-Ossaer: ‘Ons gamma gehaktballetjes hebben we intussen verder ontwikkeld zodat ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Het unieke aan ons concept is dat we de gehaktballetjes nooit frituren of koken maar garen op ambachtelijke wijze.’

Het ruime assortiment gehaktballetjes, zowel in rauwe als gegaarde toestand, voorziet in verschillende toepassingen zoals fondue-, party-, soep- of gourmetballetjes en balletjes om in een tomatensaus of in vol-au-vent te verwerken.

Gehaktballetjes Dekeyzer-Ossaer
Gehaktballetjes Dekeyzer-Ossaer

Het productieproces is ook hier flexibel en op maat van de klant. Kurt licht toe: ‘Er zijn verschillende vleessamenstellingen mogelijk afhankelijk van het beschikbare budget van onze klanten. Rund, varken en kip zijn de meest courante variëteiten maar het is bijvoorbeeld perfect mogelijk om gehaktballetjes van lamsvlees te leveren.’

Ook de verpakking, grootte en gewicht per portie kan de klant afstemmen op zijn behoeften: ‘Wij verpakken de gehaktballetjes vanaf een halve kilo tot een bulkverpakking. Het is daarnaast mogelijk om gehaktballetjes te leveren van 2 tot 150 gram per stuk. Ook aan kruidensamenstellingen is er geen gebrek. We staan altijd open voor nieuwe smaakvarianten.’

Met het lekkere gehakt als basis zijn er nog vele andere toepassingen mogelijk: ‘We kunnen gehaktrolletjes maken voor klanten die worstenbroodjes verkopen. Gegaarde balletjes kunnen we versnijden en in schijfjes aanleveren om ze rechtstreeks te gebruiken als beleg op stokbrood. Kortom, we leveren vlees op maat en proberen zo extra keukengemak te brengen naar de klant toe. Dit vormt een belangrijke troef in een evoluerende markt.’

Klantgericht en innovatief

De verschillende toepassingen zijn essentieel om het cliënteel van Dekeyzer-Ossaer optimaal te bedienen: ‘Wij richten ons zowel op klanten uit de horeca, foodservice en industrie en zijn in staat om kleine bestellingen maar ook industriële hoeveelheden te produceren. Die flexibiliteit willen we ook behouden naar de toekomst toe.’

Naast de klanten uit verschillende sectoren, kunnen ook distributeurs terecht bij het bedrijf: ‘Wij produceren en verpakken private labels. Wij bieden de nodige flexibiliteit aan zodat klanten onder hun eigen merk kunnen verkopen.’

Die flexibiliteit vertaalt zich ook in vernieuwingen en innovaties: ‘Momenteel bestaan er enkel ingevroren, gekookte soepballetjes. Met ons vernieuwd productieproces kunnen we nu ook rauwe, kleine soepballetjes maken die worden ingevroren. Dit unieke product biedt nieuwe opportuniteiten voor onze klanten.’

Smaakt het verhaal van Kurt Dekeyzer naar meer en wilt u graag het uitgebreide assortiment van Dekeyzer-Ossaer ontdekken? Breng dan zeker een bezoek aan onze stand op de vakbeurs Tavola van 11 tot 13 maart 2018 in Kortrijk Xpo.