Vlees met een verhaal: Clare Valley Signature

Na de lancering van onze Clare Valley hamburgers, is het tijd voor de spierstukken: Clare Valley Signature! Recht uit het zuiden van Australië, waar premium rundvlees thuis is.

Geknipte leefomgeving

Maar waarom precies Zuid-Australië? Enerzijds het gematigde kustklimaat als ideale biotoop, anderzijds de vele grassoorten en het schone water als natuurlijke voeding. Leuk detail: de runderrassen voor Clare Valley Signature zijn vooral van Europese origine, namelijk Schotland en Wales. Hun namen? Angus en Polled Hereford.

Natuurlijke voeding

Deze rassen bieden beter vlees dan de rassen in Noord-Australie, zoals het Zeboe-ras. Dit ras komt oorspronkelijk uit India en gedijt beter in droge en zware omstandigheden. Wetenschappelijk onderzoek bewees echter dat de kwaliteit hieronder lijdt. De spieren zijn taaier omdat het vee minder water drinkt. Graanvoeding helpt, maar de Europese rassen behouden hun voorsprong door de rijke natuurlijke voeding.

Clare Valley kaart
Een kaart met de exacte locaties.

Het beste graan

Uiteindelijk verhuizen de runderen van Clare Valley Signature naar de feedlot. Dat is een omheining waar ze 100 à 120 dagen het beste graan krijgen. Zo ontstaat een unieke combinatie van natuurlijke voeding en graan, waardoor het vlees malser wordt en de smaak verfijnder. Bovendien is de marmering optimaal.

Optimale marmering

Marmering? Jawel: het vet tussen de spiervezels van de rugspier. Deze marmering – in het bijzonder haar grootte en verspreiding – wordt beoordeeld op de hoge Australische kwaliteitsstandaard. Conclusie: de Europese runderrassen van Clare Valley Signature garanderen superieur vlees. Zodat u het beste rundvlees van Australië op uw bord krijgt. Bestel nu én geniet straks!

Clare Valley vlees