Sterke innovaties door
End-to-End Engineering

Innoveren van A tot Z
Onophoudelijk streven naar innovatie, zo vertaalt Dekeyzer-Ossaer zijn visie op end-to-end engineering. Die ‘never ending improvement’ slaat vanzelfsprekend op de afgewerkte producten die we op de markt brengen maar ook op de manier waarop ze geproduceerd worden: via technologische hoogstandjes en via constructieve samenwerkingsverbanden. Elke productinnovatie die we uitwerken, toetsen we daarbij af aan vier voorwaarden, onze vier G’s: gastronomie – gezondheid – gemak – goede prijs.

Doordachte productinnovatie
Om voeling te houden met de noden van de markt gaan we in overleg met partners en verbruikers. Zo ontwikkelden we als antwoord op de vergrijzing van de bevolking ‘seniorfoods’. Voor patiënten met een zorgnood houden we dan weer rekening met bijvoorbeeld kauw- en slikproblemen, het ‘Fingerfood’-project. Dat leidde tot een gamma producten zoals verbeterde voeding (met toevoeging van extra vitamines), dieetvoeding (zoutarm, energiebeperkt of allergievrij zonder gluten of lactose) en voeding met aangepaste textuur (gemixt of gesneden).

Kruimelgehakt, rauw of gebakken, en zelfs vegetarische producten (voor een vleesverwerkend bedrijf!) zijn andere voorbeelden van onze voortdurende vernieuwing en uitbreiding van ons assortiment.

‘End-to-End Engineering’ by Dekeyzer-Ossaer

  • We kiezen resoluut voor ‘never ending improvement’ in zowel product-, proces- als conceptinnovaties.
  • Elke productinnovatie die op de markt komt, moet de test van de vier G’s doorstaan: kruimelgehakt, senior foods, dieetproducten, …
  • Dankzij procesinnovatie ontwierpen we onder andere een unieke, gepatenteerde productielijn met IQF-techniek voor kruimelgehakt.
  • Conceptinnovaties realiseren we ook in samenwerking met diverse partners: less mile food, Foodexpress.be, seniorfoods, Fingerfood …

Procesinnovatie
Dergelijke innovaties zijn vaak maar mogelijk door hoogtechnologische processen. Zo hadden we als doel gesteld om vers gehakt los in te vriezen, korrel per korrel. Dankzij dat losse kruimelgehakt kan de gebruiker heel makkelijk de juiste hoeveelheid uit de verpakking halen. Bovendien behouden voedingswaren die via IQF-technieken (individually quick frozen) ingevroren worden door de snelle invriezing hun voedingswaarde, smaak en structuur.

Aangezien er geen concept op de markt voorhanden was, ontwikkelden we onze eigen IQF-techniek die we dan ook konden patenteren. Om onze IQF-techniek helemaal op punt te stellen, doorliepen we een driejarig ontwikkelingsproces. Bovendien zijn we erin geslaagd om de verschillende handelingen in één productielijn te integreren, wat dan weer de efficiëntie ten goede komt.

Samen sterk door conceptinnovatie
Voor de ontwikkeling van nieuwe concepten zien we grote opportuniteiten in slimme samenwerkingsmodellen met partners. Samen producten ontwikkelen en aanvullende diensten aanbieden, een schoolvoorbeeld van deeleconomie.

Met het concept ‘less mile food’, gelanceerd door Johan Dekeyzer, willen we de vaak complexe keten tussen de landbouwer en de eindklant drastisch verkorten. Door afspraken met een aantal spelers kunnen we het aantal tussenpersonen verminderen, en het product via een korte productieketen tot bij de verbruiker brengen.

Ook voor die laatste stap, het transport tot bij de consument, ontwikkelden we een ecologisch verantwoord distributiesysteem. Door gezamenlijke transporten te organiseren met andere complementaire voedingsleveranciers van bijvoorbeeld vis, groenten, brood … kunnen we heel kleinschalig leveren, just in time, via een fijnmazig leveringsnet. Door gebruik te maken van kleinere bedrijfswagens is Foodexpress.be een deelconcept op vlak van duurzame en verantwoorde distributie. Voor deze vernieuwende aanpak kende Vlaio ons trouwens een onderscheiding toe!

Bovendien willen we de klant meer zekerheid en voedselveiligheid bieden. Daarom introduceerden we blockchaintechnologie waarmee we informatie over de oorsprong en het afgelegde traject ter beschikking kunnen stellen via een onuitwisbaar, niet-manipuleerbaar en 100% betrouwbaar registratiemiddel.

Het Triple Helix-concept
Daarnaast geloven wij sterk in het ‘Triple helix-concept’, waarbij overheid, onderwijs en de bedrijfswereld samenwerken rond een bepaald project.

Voorbeelden van dergelijke multipartijensamenwerking zijn het seniorfoods-project en het Fingerfood-project.

Networked Factory

Door het opzetten van onderlinge samenwerkingsverbanden tussen privéondernemingen, socialprofitactoren, onderwijsinstellingen en de overheid ontstaan unieke deelconcepten met meerwaarde voor alle partijen en wordt deeleconomie geactiveerd.

Eco production

Ecologische en energiebesparende investeringen zijn noodzakelijk om een antwoord te kunnen bieden op het duurzaamheidsvraagstuk. Door een doelgericht beleid te voeren op drie domeinen (Planet, People, Profit) kunnen bedrijven een integraal duurzaam beleid voeren.

Smart production system

Dankzij efficiënte en slimme productiesystemen kunnen ‘Fabrieken van de Toekomst 4.0’ beantwoorden aan de veranderende vraag van de markt en gepersonaliseerde producties afleveren op maat van elke klant.

Human Centered Production

Ondernemingen die hun werknemers weten te betrekken bij hun toekomstgerichte bedrijfsontwikkeling kunnen rekenen op meer gemotiveerde medewerkers die mikken op een duurzame relatie met hun werkgever.

Digital Factory

Om hun productieprocessen te finetunen en in te spelen op hoge klantverwachtingen en efficiëntiedoelstellingen zetten moderne maakbedrijven in op digitalisering van hun operationele processen.

World Class Manufactoring Technologies

Productiebedrijven die begin de 21e eeuw competitief willen blijven op de wereldmarkt, worden uitgedaagd om volop in te zetten op een modern en hoogtechnologisch productieapparaat met performante, geïntegreerde machines.

Ontdek ons assortiment

Laat je inspireren door ons uitgebreid aanbod.

BESTEL ONLINE