Dekeyzer-Ossaer erkend als ‘Factory of the Future 4.0’

Elk jaar beloont Agoria Vlaanderen samen met haar partners, de productiebedrijven die erin slagen om de zeven transformaties van het actieplan ‘Made Different’ met succes te doorlopen. De beste leerlingen van de klas worden beloond met de felbegeerde award ‘Factory of the Future’. Dekeyzer-Ossaer ontving begin februari 2018 deze prestigieuze titel. Zo is zij één van de Belgische bedrijven die een pioniersrol vervullen in de industrie van morgen.

Lees ook ons blogartikel over onze overwinning
Factory of the Future 4.0

Van stoommachine tot artificiële intelligentie

  • De titel van ‘Factory of the Future 4.0’ is een erkenning dat Dekeyzer-Ossaer helemaal voldoet aan de eisen van de vierde industriële revolutie. Maar met welke uitdagingen krijgen maakbedrijven vandaag te kampen? Een korte blik op de grote mijlpalen van de industriële (r)evolutie.

  • Bij het begin van de 19e eeuw kent de industrie een enorm groeipotentieel dankzij de uitvinding van de stoommachine. De beperkte menselijke productiecapaciteit wordt vervangen door de veel hogere capaciteit van de eerste machineparken.

  • Een goede 100 jaar later wordt elektriciteit de nieuwe aandrijvingskracht waardoor veel kleinere en individueel aangedreven machines vlot in het productieproces ingeschakeld kunnen worden.

  • Tussen 1950 en 2000 zorgt de automatisering van machines en de opkomst van transistors en microchips voor nieuwe mogelijkheden. De derde industriële revolutie gaat gepaard met de opkomst van computers en softwaresystemen voor een snelle dataverwerking.

  • Momenteel bevinden we ons in de vierde industriële revolutie. Voor het eerst spreken we over ‘slimme fabrieken’. De bedrijven die erkend worden als ‘smart factory 4.0’ slagen erin om te voldoen aan individuele klantenbehoeften door kleine gepersonaliseerde producties te organiseren binnen een grootschalig productieproces.

    Op vandaag dromen ambitieuze ‘slimme fabrieken’ al van de vijfde industriële revolutie waarin we evolueren naar machines die logisch kunnen denken en eigen concepten kunnen ontwikkelen. Maar dat is toekomstmuziek; tal van ondernemingen timmeren hard aan de weg om de stap te zetten naar een volwaardige ‘Factory of the Future 4.0’.

Zeven cruciale transformaties

Om erkend te worden als wendbare, hoogtechnologische en toekomstgerichte ‘Factory of the Future 4.0’ moeten bedrijven zeven noodzakelijke transformaties hebben doorlopen.

Networked Factory

Door het opzetten van onderlinge samenwerkingsverbanden tussen privéondernemingen, socialprofitactoren, onderwijsinstellingen en de overheid ontstaan unieke deelconcepten met meerwaarde voor alle partijen en wordt deeleconomie geactiveerd.

Eco production

Ecologische en energiebesparende investeringen zijn noodzakelijk om een antwoord te kunnen bieden op het duurzaamheidsvraagstuk. Door een doelgericht beleid te voeren op drie domeinen (Planet, People, Profit) kunnen bedrijven een integraal duurzaam beleid voeren.

Smart production system

Dankzij efficiënte en slimme productiesystemen kunnen ‘Fabrieken van de Toekomst 4.0’ beantwoorden aan de veranderende vraag van de markt en gepersonaliseerde producties afleveren op maat van elke klant.

Human Centered Production

Ondernemingen die hun werknemers weten te betrekken bij hun toekomstgerichte bedrijfsontwikkeling kunnen rekenen op meer gemotiveerde medewerkers die mikken op een duurzame relatie met hun werkgever.

Digital Factory

Om hun productieprocessen te finetunen en in te spelen op hoge klantverwachtingen en efficiëntiedoelstellingen zetten moderne maakbedrijven in op digitalisering van hun operationele processen.

End-to-end Engineering

Maakbedrijven die producten ontwikkelen voor een volledige waardeketen streven naar innovatie. Die constante verbeteringsdoelstelling slaat niet alleen op de afgewerkte producten die ze op de markt brengen maar ook op de manier waarop ze geproduceerd worden.

World Class Manufactoring Technologies

Productiebedrijven die begin de 21e eeuw competitief willen blijven op de wereldmarkt, worden uitgedaagd om volop in te zetten op een modern en hoogtechnologisch productieapparaat met performante, geïntegreerde machines.

Ontdek ons assortiment

Laat je inspireren door ons uitgebreid aanbod.

BESTEL ONLINE