Factory of the Future 2018 | Dekeyzer-Ossaer

Dekeyzer-Ossaer: een ‘Fabriek van de Toekomst’.

Elk jaar beloont Agoria Vlaanderen samen met haar partners, de productiebedrijven die erin slagen om de 7 transformaties van het actieplan ‘Made Different’ met succes te doorlopen. De beste leerlingen van de klas worden beloond met de felbegeerde award ‘Factory of the Future’. Dekeyzer-Ossaer ontving begin februari deze prestigieuze titel. Zo is zij één van de Belgische bedrijven die een pioniersrol vervullen in de industrie van morgen.

Future proof

De technologiefederatie Agoria Vlaanderen stimuleert productiebedrijven om zich om te vormen tot dynamische hoogtechnologische organisaties. Zij biedt hiertoe ondersteuning en begeleiding binnen het actieprogramma ‘Made Different’. Zo helpt ze bedrijven om zich verder te positioneren op een snel evoluerende internationale markt.

De award ‘Factory of the Future’ vormt daarbij de ultieme bekroning. De prijzen worden uitgereikt door Agoria Vlaanderen samen met Sirris, Fevia Vlaanderen, Fedustria Vlaanderen, Centexbel en Flanders’ FOOD.

Via een ambitieus actieplan worden maakbedrijven uitgedaagd om te evolueren naar een ‘Fabriek van de Toekomst’. Om de titel in de wacht te slepen, dienen kmo’s zich te engageren binnen een traject dat focust op kwaliteit, diversiteit en innovatie.

Synergie

Achter het proces gaan er 7 transformaties schuil die bedrijven klaarstomen om de uitdagingen van de vierde industriële revolutie of de industrie 4.0 aan te gaan.

De integratie van elke stap in een toekomstgericht businessmodel is hierbij essentieel. Door het traject met succes te doorlopen, slagen bedrijven erin om op hoog internationaal niveau in te spelen op de snel veranderende marktvraag.

Productie met wereldklasse

Ook het familiebedrijf Dekeyzer-Ossaer ging deze uitdaging aan. Ze investeerden fors in digitalisering door een e-commerce platform te ontwikkelen dat het merendeel van de bestellingen digitaal genereert.

Daarnaast hebben ze zich sterk geprofileerd binnen de voedingsindustrie met een hoogtechnologisch machinepark dat optimaal voldoet aan de specifieke productiecapaciteit. Met een uitbreiding van de productieruimte en een vervijfvoudiging van de productielijnen wisten zij zich te positioneren op wereldniveau.

Daarnaast werd er volop ingezet op productinnovatie. Zo is de onderneming erin geslaagd om een gepatenteerde formule te ontwikkelen voor hun diepgevroren kruimelgehakt.

Een andere belangrijke pijler is de sociale innovatie. Werknemers krijgen bij Dekeyzer-Ossaer de kans om zich volop te ontplooien. Er wordt extra aandacht besteed aan betrokkenheid, creativiteit en autonomie. Een mooi voorbeeld van deze autonomie is de ontwikkeling van een digitaal platform waardoor de medewerkers zelfsturend orders kunnen afhandelen. Hiermee zet de onderneming de trend in de markt.

Ook de aandacht voor duurzame productiesystemen en energieoplossingen mag niet worden onderschat. Elke schakel in het productieproces wordt daarbij tot in de puntjes geanalyseerd en bijgestuurd zodat de ecologische voetafdruk optimaal gereduceerd kan worden.

Ambitieus in binnen- en buitenland

Dekeyzer-Ossaer weet zich verder te profileren als pionier in de vleesverwerkende industrie. Door de deelname aan internationale vakbeurzen zet ze haar productinnovaties tot ver buiten de landsgrenzen op de kaart. De lokale verankering en tewerkstelling blijft prioritair zodat het sterke team er elke dag in slaagt om de ambities waar te maken.

Met de award werd Dekeyzer-Ossaer daarenboven gelauwerd om de sterke groei die ze wisten te realiseren, ondanks de dalende vleesconsumptie. De werknemers en de technologische innovaties staan hierbij aan de basis en bieden elke dag weer nieuwe opportuniteiten voor het bedrijf.

Dit maakt van Dekeyzer-Ossaer een pioniersbedrijf in de voedingssector dat klaar is om de uitdagingen van de industrie 4.0 optimaal aan te gaan.