De voordelen van een flexi-job bij Dekeyzer-Ossaer.

In het barbecueseizoen draaien de machines op volle toeren bij Dekeyzer-Ossaer. Om snel te kunnen inspelen op de veranderende vraag, doet het bedrijf graag een beroep op flexibele werkkrachten. We ontmoeten Wolfgang Steen die er drie maanden geleden aan de slag ging als flexi-jobber.

Voordelig statuut

Wolfgang Steen (44) werkt sinds drie maanden bij Dekeyzer-Ossaer. Het statuut van een flexi-job laat werkgevers toe om extra werkkrachten in te schakelen die naast hun vaste job nog willen bijklussen. Zo kunnen bedrijven uit de horeca of detailhandel snel inspelen op de eigen noden. Daarenboven is een flexi-job ook uiterst voordelig voor de werknemer. Hij betaalt immers geen belastingen of sociale bijdragen op zijn extra inkomsten. Noem het gerust een win-winsituatie voor beide partijen.

Wolfgang werkt gemiddeld twee dagen per week bij Dekeyzer-Ossaer. Deze aanvullende job combineert hij met zijn vaste job als procesoperator in het weekend. Na de renovatie van zijn eigen woning ging Wolfgang op zoek naar een nieuwe uitdaging: ‘Ik werd getipt door een collega die me vertelde dat ze op zoek waren naar flexi-jobbers bij Dekeyzer-Ossaer. Ik stuurde meteen een e-mail en kwam zo in contact met de personeelsdienst. Ik kon zo vrij snel aan de slag gaan.”

Flexibele job

Wie als flexi-jobber start bij Dekeyzer-Ossaer kan rekenen op de nodige ondersteuning. Naast de onthaalbrochure worden nieuwe werknemers vakkundig bijgestaan door een collega die hen wegwijs maakt in de afdeling waar ze die dag werken.

Wolfgang wordt vaak ingeschakeld in verschillende afdelingen, afhankelijk van de drukte in het bedrijf. De ene dag springt hij bij in de afdeling ‘picking’, terwijl hij de volgende keer misschien aan de slag gaat in de afdeling ‘slicing’, licht hij toe: “Vorige week heb ik nog meegeholpen met de opbouw en bediening van machines en heb ik heel wat productorders afgewerkt.”

Flexi-job bij Dekeyzer-Ossaer
Flexi-job bij Dekeyzer-Ossaer

De multifunctionele inzetbaarheid levert voor hem alleen maar voordelen op: “Het is leuk om zoveel variatie te ervaren in je job. Daarenboven heerst er een goede werksfeer en kun je er steeds terecht met je vragen. Mijn collega flexi-jobbers zijn even enthousiast. Ik kijk er dan ook telkens naar uit om te gaan werken net omdat het zo een boeiende job is.”

Een aanrader

Hij ervaart zijn eerste flexi-job alvast als zeer positief: “Ik kan dit perfect combineren met mijn vaste job. Ik begin bij Dekeyzer-Ossaer om 13u, wat mij ’s morgens nog heel wat mogelijkheden geeft. Aangezien mijn vrouw tijdens de week werkt, sta ik haar bij met enkele huishoudelijke taken. Bovendien heb ik geen last van druk woon-werkverkeer door het ideale tijdstip van vertrek.”

De flexibiliteit van beide partijen is zeker een voordeel voor Wolfgang, hoewel hij zich graag aan de gemaakte afspraken houdt: “Voor iemand die enkel in het weekend werkt, is het een zeer interessante formule. Het is makkelijk combineerbaar, je hebt flexibele werktijden en een boeiende job tijdens de week. Een flexi-job is dan ook aan te raden. Wie het eens probeert, zal meteen ervaren of het iets voor hem of haar is.”

Wil jij ook graag genieten van de vele voordelen van een flexi-job bij Dekeyzer-Ossaer? Solliciteer snel via https://www.dekeyzer-ossaer.be/pages/jobs/op-zoek-naar-bijverdienste-tijdens-week/.
We hopen jou in ons team te mogen verwelkomen!