Achter de schermen: duurzaam ondernemen bij Dekeyzer-Ossaer

Zoals jullie eerder al konden lezen, is Dekeyzer-Ossaer volop aan het uitbreiden. Onze nieuwbouw van 6000m² krijgt met rasse schreden vorm. Over enkele maanden tijd kunnen we gebruik maken van :

  • 3000m² extra productie
  • 3000m² extra opslag in ons automatisch sorteermagazijn
  • 13 extra laadkades

Maar we breiden niet zomaar uit. Onze nieuwbouw is de belichaming van onze toekomstvisie op ons bedrijf. Een belangrijk aspect daarvan is de duurzaamheid van onze installaties:

  • De koelcentrale van de nieuwbouw werkt met CO2 als koelmiddel. Ingewijden zullen weten dat dit een veel duurdere oplossing betreft dan een koelcentrale met courante koelmiddelen aangezien er op veel hogere drukken wordt gewerkt. Maar daar staat tegenover dat de installatie bijzonder milieuvriendelijk is. Op lange termijn verbruikt het ook een pak minder energie. De COP (‘coefficient of performance’) van deze installatie is dubbel zo hoog als die van gewone koelinstallaties.  Daar tekenen we voor!
  • Niet alleen vanbinnen maar ook langs de buitenkant van onze nieuwe gebouwen wordt aan het milieu gedacht. We laten geen zonnestraaltje verloren gaan met dank aan onze zonnepanelen. Op vandaag is al 4000m² geïnstalleerd. Daar komt in 2017 nog eens 3000m² bij. Opnieuw een duurzame keuze.
  • Met de restwarmte van de centrales wordt water opgewarmd dat dient voor vloerverwarming in de diepvriescel, voorverwarming van het sanitair warm water en opwarming van de burelen in het tussenseizoen. We laten zo min mogelijk energie verloren gaan!

Om onze impact op onze omgeving en op de natuur te beperken, vermijden we verspilling, maken we gebruik van hernieuwbare energiebronnen en blijven we investeren in steeds efficiëntere installaties. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid als ondernemers op. En daar worden ook onze klanten beter van!

Het resultaat van al onze inspanningen? Een stukje veilig én lekker vlees op uw bord.  

DEKEYZER-OSSAER NV
Barnestraat 1
8680 KOEKELARE

051/59.10.59
www.dekeyzer-ossaer.be/contact
info@dekeyzer-ossaer.be