9000 m² zonnepanelen voorzien DKO van groene energie

Dekeyzer-Ossaer mag zichzelf terecht een ‘Factory of the Future 4.0’ noemen en dat kan natuurlijk niet zomaar. We ontwikkelen onze activiteiten daarom – onder andere – met veel aandacht voor duurzaamheid. Op vrijwel alle terreinen, van bewust omspringen met materialen en grondstoffen, tot het vermijden van verspilling.

Op het dak van de productie-unit in Koekelare waren eerder al zonnepanelen actief, en ondertussen is het aantal nog een heel stuk uitgebreid. Maar liefst 9000 m² voorzien DKO nu van duurzame energie. Op een ecologisch verantwoorde en goede manier staan we op die manier in voor 20% van onze dagelijkse energiebehoefte. Klassieke verlichting maakte eerder plaats voor ledverlichting en in onze productieprocessen kiezen we zo vaak mogelijk voor alternatieve energie en ecologische oplossingen. De restwarmte van de centrales gaat naar de vloerverwarming in de diepvriescel, de voorverwarming van sanitair water en de opwarming van de burelen in het tussenseizoen. Elk zonnestraaltje wordt dus maximaal vertaald naar groene energie.

De ambities van Dekeyzer-Ossaer reiken bovendien nog verder. We geloven in een sterk, groen, ecologisch en ook kostenefficiënt verhaal, waarbij ‘duurzaamheid’ in de eerste plaats een investering is die zichzelf op heel veel terreinen terugbetaalt. ‘Eco Production’ is bij Dekeyzer-Ossaer een concept dat we graag in de praktijk omzetten.