Mooi weer in aantocht: 10 tips om van jouw barbecue een culinair feest te maken!

Smeulend vuur + vuurkruiden = jaloerse buren!

De Belgische zomer liet even op zich wachten, maar nu de zon eindelijk weer van de partij is, wordt menig barbecue-toestel uit het tuinhuis of de garage gehaald. Dekeyzer-Ossaer geeft graag wat tips mee voor een geslaagde barbecue.

1. First things first: zorg voor een degelijk toestel en liefst één met een deksel. In een gesloten barbecue zijn de gerechten sneller klaar en gelijkmatiger gegaard.

2. Voor je begint te bakken, zorg je dat je barbecue op een vaste ondergrond staat. Verplaats hem zeker niet als hij al brandt. Denk ook aan de stand van de wind: zorg dat je zelf niet in de vuurlinie staat!

3. Oefen een beetje geduld: het toestel moet echt goed warm zijn alvorens je begint met bakken. Geen nood: het ideale moment om van een cocktail of een ander aperitiefje te genieten! Schol!

Barbecue: een gezellig samenzijn met vrienden of familie rond een lekker stukje gegrild vlees. #thegoodlife

4. Een goede organisatie zorgt ervoor dat je de avond zelf gewoon kan meegenieten met je gasten. Veel dingen kan je vooraf al klaarmaken en klaarzetten in de koelkast.

5. Hoeveel vlees voorzie je best per persoon? Reken op 400g voor een volwassene en 150g voor een kind. Qua groenten voorzie je best zo’n 200g per persoon (na het snijden en het schoonmaken).

6. Wellicht de belangrijkste tip: kies voor een mooi stuk vlees of kwalitatieve burgers (of maak ze zelf met het beste gehakt dat je kan vinden – tip: dat is bij Dekeyzer-Ossaer natuurlijk!).

7. Muggen of andere vervelende diertjes op een afstand houden? Snij een bol knoflook, een ui of een citroen open en leg ze in de buurt van de barbecue. Een muntplantje of citroenmelisse in de buurt doen ook wonderen.

8. Die citroen is trouwens ook een prima middeltje om je rooster tussen twee gerechten door te ontsmetten en om te vermijden dat smaken zich gaan vermengen (van vis naar vlees bijvoorbeeld).

9. Voorzie lekkere sausjes, broodjes, kruidenboter, een pastasalade of gepofte aardappeltjes en allerhande smakelijke bijgerechten.

10. Vergeet ook de drank niet. Kies een krachtige en kruidige rode wijn om je vleesgerechten naar een hoger niveau te tillen.

En tot slot: geniet volop van de zwoele zomeravonden in het verschiet!

P.S. Voor wie het echt makkelijk wil, kan bij Dekeyzer-Ossaer terecht voor smakelijke barbecue-pakketten: een mooie selectie kwaliteitsvlees, speciaal voor op de grill.

DEKEYZER-OSSAER NV
Barnestraat 1
8680 KOEKELARE

051/59.10.59
www.dekeyzer-ossaer.be/contact
info@dekeyzer-ossaer.be