Dekeyzer-Ossaer behaalt nieuw IFS-certificaat: een kus van de juf en een bank vooruit!

Bij Dekeyzer-Ossaer streven we steeds naar de hoogste kwaliteit voor al onze producten. Als voedingsbedrijf betekent dat ook dat we ons dagelijks inzetten om de voedselveiligheid te garanderen. En daar komt heel wat bij kijken: onze activiteiten worden regelmatig onder de loep genomen door nationale én internationale overheden en accreditoren. Zo kregen we dit voorjaar bezoek van een team auditoren in het kader van het behalen van een nieuw IFS-certificaat.

Een uitzonderlijk resultaat!

De International Food Standard (“IFS” of “IFS Food”) is een belangrijke internationale norm op het vlak van voedselveiligheid en hygiëne. De standaard is bedoeld voor leveranciers van private label producten aan de retailer. Het IFS-certificatiesysteem wordt beheerd door de Duitse, de Franse en de Italiaanse retailers. Veel internationale retailers eisen dan ook IFS-certificatie van hun leveranciers.

IFS Food eist als basis een gedocumenteerd en efficiënt HACCP- en kwaliteitsmanagementsysteem en stelt bijkomende voorwaarden naar verantwoordelijkheid van het management toe, resource management, onderbouwen van productieprocessen, hygiëne van het personeel, metingen en analyses. Het is met andere woorden een heel omvattende certificering. En… de lat ligt hoog!

Het was dan ook spannend afwachten wat het verdict zou worden. Het verlossende nieuws luidde: Dekeyzer-Ossaer behaalde een nieuw IFS-certificaat met een monsterscore van maar liefst 98,12%! We behaalden dit uitzonderlijke resultaat omwille van onze moderne productieomgeving, gedreven management, hoge informatiseringsgraad en de geoliede samenwerking van al onze medewerkers. Hoeft het gezegd dat we reuzetrots zijn?

IFS, FAVV, ACS: What’s in a name?

In de wereld van de certificaten zijn de letterwoorden niet van de lucht. Maar wat betekenen al die afkortingen nu?
Dekeyzer-Ossaer kan, naast het prestigieuze IFS-certificaat, nog een aantal andere belangrijke certificaten voorleggen. Zo beschikken we over zes verschillende erkenningen van het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. Daarmee staan we garant voor de veilige verwerking van vlees in ons bedrijf. We zijn eveneens ACS-gecertificeerd. “ACS” staat voor het autocontrolesysteem dat waakt over de voedselveiligheid volgens HACCP, de traceerbaarheid en omvat ook de meldingsplicht. Voor de ACS-certificering werkten we met extern keuringsbureau AIB Vinçotte.


Het resultaat van al onze inspanningen? Een stukje veilig én lekker vlees op uw bord.  

DEKEYZER-OSSAER NV
Barnestraat 1
8680 KOEKELARE

051/59.10.59
www.dekeyzer-ossaer.be/contact
info@dekeyzer-ossaer.be

One thought on “Dekeyzer-Ossaer behaalt nieuw IFS-certificaat: een kus van de juf en een bank vooruit!

Comments are closed.