Proficiat aan Chiro Okido Herzele! Zij winnen onze fotowedstrijd en krijgen een vleeswaardebon van 250 euro

Onze fotowedstrijd zette heel wat in beweging, letterlijk en figuurlijk! Zes jeugdverenigingen streden een sportieve strijd, met een vleeswaardebon van 250 euro als inzet. En dat leverde bijna 2600 reacties op!

Lange tijd was het een nek-aan-nekrace tussen Chiro Okido Herzele en Chiro Koekelare. Met een laatste promotieronde op de Burchtconcerten in Herzele maakte Chiro Okido het verschil.
Om het grote enthousiasme te belonen, beslisten wij extra waardebonnen van 150 en 75 euro uit te reiken aan de jeugdverenigingen die een mooie tweede en derde plaats binnenhaalden: Chiro Koekelare en FOS De Navajo’s.

De drie winnaars samen krijgen dus voor 475 euro aan vlees, dat wij gratis via gekoeld transport leveren op hun kampplaats.

Marie (Chiro Okido Herzele): “bloed, zweet en tranen maar superblij”

Marie Van Caenegem is leidster van de Tito’s (12- tot 14-jarigen) en zette haar schouders onder deze wedstrijd: “We zijn superblij! Tot de laatste minuut hebben we iedereen aangezet om te reageren. Het ging lange tijd gelijk op met de Chiro van Koekelare. Als ultieme push hebben we onze deelname gepromoot op de Burchtconcerten en daar hebben we een voorsprong kunnen nemen. We vertrekken met 3 bussen op kamp naar Hechtel-Eksel. Wij zijn in totaal met 160, dus met die 250 euro kunnen we wel wat extra organiseren.”

Favoriete gerecht van Chiro Okido Herzele: hamburgers

Chalina (Chiro Koekelare): “onverwachte maar welgekomen prijs”

Chalina Vandevelde is hoofdleidster van de meisjes van de Chiro van Koekelare. Ze werkt ook als flexi-jobber bij Dekeyzer-Ossaer: “Heel leuk dat we toch nog een prijs gewonnen hebben. Het was heel lang spannend en toen we met zicht op de eindmeet op een tweede plaats strandden, waren we wel wat teleurgesteld. We hebben speciaal voor de wedstrijd een nieuwe foto genomen, op de laatste activiteit voor we op kamp vertrokken. De jongens gaan naar Heerle, de meisjes naar Helchteren. Ons vlees bestelden we bij Dekeyzer-Ossaer. Een deel nemen we zelf mee bij ons vertrek, het andere deel levert Dekeyzer-Ossaer na op onze kampplaats. Er komt nu 150 euro vrij in ons budget. We willen dat goed besteden, dus we denken nog na wat we er best mee doen.”

Favoriete gerecht van Chiro Koekelare: spaghetti

Amber (KLJ Ertvelde): “Jammer genoeg niet gewonnen want een leuk initiatief”

Amber Claeys zit in de leiding van KLJ Ertvelde, een sterk groeiende en actieve jeugdvereniging: “Jammer, maar niets aan te doen. We hebben de foto genomen tijdens een oefensessie voor de sportfeesten die elke zondag plaatsvinden in Oost-Vlaanderen. Vleeshoop staat daar niet op het programma maar wel piramide bouwen, dansen, touwtrekken, lopen, wimpelen, vendelen … We haalden al goede plaatsen, net buiten de top 3, en we blijven hard oefenen om nog beter te worden. Onze vereniging is op een paar jaar tijd sterk gegroeid, van 30 naar 80 leden. En deze zomer gaan we voor acht dagen op kamp in Genk. Dus activiteiten genoeg deze zomer.”

Favoriete gerecht van KLJ Ertvelde: barbecue, worst en hamburger