Plantaardige burger DeKeyzer-Ossaer

Primeur in Europa: Dekeyzer-Ossaer produceert voor Greenway een op en top Belgische plant-based burger die smaakt, ruikt en eruitziet als een rundsburger

Greenway, de Belgische trendsetter op vlak van vegetarische producten, lanceerde onlangs de eerste lokaal ontwikkelde plantaardige burger die smaakt, ruikt en eruitziet als een vleesburger. Een primeur in Europa. Die innovatieve Greenway Burger is nu beschikbaar voor de foodservicemarkt dankzij een samenwerking met Dekeyzer-Ossaer. Wij staan namelijk in voor de productie van de Greenway Burger voor de foodservice, en verdelen tegelijk ook het volledige diepvriesassortiment van Greenway.

Paul Florizoone, oprichter van Greenway, en tegelijk chef en productontwikkelaar, ging niet over een nacht ijs. “Mijn streefdoel? Een volledig plantaardige burger die niet alleen de vegetarische of vegan consument kan overtuigen, maar die ook perfect beantwoordt aan de eisen van de rasechte vleesliefhebber. Om die flexitariërs aan boord te krijgen, moesten smaak en textuur 100% goed zitten. En dat is ons gelukt.”

Greenway vegan burger
Greenway vegan burger

De vegetarische burger is samengesteld uit erwten, rode biet, ui, koolzaad- en zonnebloemolie, kokosvet en plantaardige vezels en eiwitten maar kan perfect naast een rundsburger liggen. De burger is ook soja- en tarwevrij, en dat is belangrijk voor consumenten die met voedselintoleranties kampen.

Nieuw: diepgevroren Greenway Burger voor de foodservicemarkt

De nieuwe plantaardige burger werd recentelijk met succes gelanceerd in de vier Greenway restaurants en bij Delhaize. Paul Florizoone: “Maar ook bij de doelgroep van de professionele keukens zien we een groeiende vraag naar veggie en vegan. Met het oog op duurzaamheid verdelen we onze Greenway Burger op de markt van de foodservice in diepgevroren vorm. De langere houdbaarheid en het gebruiksgemak vormen een meerwaarde voor de menuplanning van grootkeukens. Overschotten of voedselverspilling zijn hiermee van de baan.”

Voor de productie van de Greenway Burger voor de foodservicemarkt ging Paul Florizoone in zee met vleesverwerkend familiebedrijf Dekeyzer-Ossaer.

Flexibel inspelen op maatschappelijke stromingen

“Dekeyzer-Ossaer is niet zomaar een doorsneevleesbedrijf.” aldus Stijn Dekeyzer. “Wij kijken constant vooruit om in te spelen op de evoluties in de maatschappij. De veggietrend is daar een voorbeeld van. De verwerking en portionering van vlees blijft onze core business maar als de vraag naar plantaardige voeding zich doorzet, dan gaan wij daarin mee. Voor de consument betekent die evolutie een verrijking van zijn menukeuze; voor Dekeyzer-Ossaer een kans om het beste van twee werelden samen te brengen.”

Geenway burger geproduceert in Dekeyzer-Ossaer
Geenway burger geproduceert in Dekeyzer-Ossaer

De aanpassing van het productieproces voor de veggieburger verliep vlot. Stijn Dekeyzer: “Dekeyzer-Ossaer is gespecialiseerd in productie en portionering. Ons machinepark is sterk geautomatiseerd, de productielijnen worden op een slimme manier aangestuurd voor een efficiënte workflow. De aanpassing van vlees naar plantaardige componenten gebeurde daardoor relatief gemakkelijk. Wij produceren trouwens niet alleen de vegetarische Greenway Burger voor de foodservice maar het hele diepvriesassortiment van Greenway. Professionele keukenchefs hebben bij ons dus een ruime keuze aan Greenwayproducten.”

Foodserviceklanten kunnen alle veggieproducten via het online bestelplatform van Dekeyzer-Ossaer aankopen. Geef ons gerust een seintje bij verdere vragen.

Voor meer inspiratie: www.greenwayburger.be/recepten

Logo greenway