Ontdek de voordelen van mager vlees

Vlees komt in soorten en maten. In deze blog benadrukken we expliciet de voordelen van mager vlees op het menu. 

Dat vlees deel uitmaakt van een gezond en gebalanceerd dieet, behoeft weinig extra argumenten. Vlees is rijk aan proteïne, vitamines B1, B2, B6 en B12, aan zink, ijzer, fosfor en seleen. Wie zijn of haar lichaam gezond wil houden, heeft baat bij de eiwitrijke voedingsbron dat vlees is. 

Mager vlees is een gezonde keuze

Moet je daarom elke dag vlees eten of serveren? In geen geval. Ook in het gamma van Dekeyzer-Ossaer zitten ondertussen tal van vegetarische alternatieven. Wie kiest voor mager vlees, kiest bovendien voor de vele voordelen van vlees zonder de nadelen. Vlees bevat vaak vet. Mager vlees niet, of toch een pak minder. 

Mager vlees koppelt weinig calorieën aan alle essentiële voedingselementen. In een dieet, om de gezonde aspecten te beklemtonen, om aan te sterken of gewoon omdat evenwicht belangrijk is: mager vlees is zo goed als altijd een uitstekende, gezonde keuze. 

Welk vlees is mager vlees? 

Het misverstand bestaat dat de keuze voor mager vlees een beperking inhoudt. Het is een feit dat gevogelte doorgaans bovenaan de lijst staat: kip- en kalkoenfilet bevatten nauwelijks vet. Biefstuk en kalfslapjes zijn dan weer voorbeelden van mager rundvlees en zelfs een varkenshaasje mag in deze categorie staan. 

Ontdek ons aanbod mager vlees