Het culinaire wildseizoen 2022: een paar tips

Gebruik het wildseizoen om uw menukaart en gerecht de komende maanden vorm te geven. De vrijheid is groot en de mogelijkheden liggen voor de hand.

Het culinaire wildseizoen staat voor de deur. Wij doen er zoals elk jaar alles aan om er voldoende en verdiende aandacht aan te schenken. In ons assortiment én in onze speciale wildfolder. Maak van wild altijd iets speciaals met onderstaande tips.

Een wild menu

Er zijn een aantal klassiekers: fundamenten om op te bouwen. Spontaan denken we aan onze ambachtelijke patés van fazant, wildzwijn, haas en reebok. Voeg rode of witte uienconfituur toe als feestelijke toets. Daarna staan filet, steak, ragout of een stoofpotje op het menu. Reebok, wildzwijn, hert of fazant, een hazenrug, jong everzwijn of parelhoen, de opties zijn in het wildseizoen divers en altijd lekker. Serveer peren met passievrucht of pak uit met sinaasappelsaus voor een verrassend fruitig resultaat. U vindt het allemaal in ons assortiment.

Wild om mee uit te pakken

Veel wild is het jaar rond verkrijgbaar dus pak in het seizoen uit met bijzondere soorten die specifiek zijn voor het moment. Stem de gerechten in deze periode af op de jachttijden in België. In grote lijnen loopt het wildseizoen van oktober tot januari maar ook daarvoor kan al konijn, houtduif, wilde eend en everzwijn op tafel komen, terwijl het reebokseizoen half september net afloopt.

Verras op de menukaart en verras op het bord. Maak van het culinaire wildseizoen 2022 een onvergetelijke en vooral lekkere periode.