Helemaal wild van wild

Herfst… De bladeren van de bomen verkleuren en vallen uiteindelijk van de bomen. Het wordt stilaan kouder en we maken het ons thuis gezellig. De herfst luidt natuurlijk ook het hoogseizoen van de jacht in. En dus doet ook wild weer zijn intrede in onze keukens. Het klaarmaken van een smakelijke wildschotel is voor veel (hobby-)koks soms nog een klein beetje intimiderend. Veel mensen denken bij wild aan een ontplofte keuken, hopen afwas en dagen werk van tevoren.

Maar eigenlijk hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn: een mooi stukje hertenkalf, haas of fazant kan je ook op een heel eenvoudige manier bereiden. Bovendien hoef je zelf niet op jacht te gaan om een lekker stukje wild aan je gasten voor te schotelen: je vindt ze gewoon in ons ruim wildassortiment. Als je dat wenst in mooi versneden medaillons of filets. Of in hapklare stukjes voor een heerlijke ragout… Haal die stoofpot alvast uit de kast!

Smaakbommetjes

Goede wijn behoeft geen krans. En zo is dat ook met wild. Wild heeft van zichzelf al enorm veel smaak. Goed afkruiden met peper en zout en een lekker sausje erbij en je komt al een heel eind. Mag het helemaal makkelijk? Gebruik dan een lekker bereid sausje: culinaire peperroomsaus, een jagersaus, druivensaus… Noem maar op. Een goed glas stevige rode wijn of een pittig biertje maken het helemaal af!

Wat serveer ik er bij?

Er is keuze te over. Kies uit echte klassiekers zoals witlof, appeltjes met veenbessen en een krokant kroketje. Of kom eens origineel uit de hoek en verras je gasten met een frisse salade – dat past perfect bij een lekkere hertenkalfsteak! Ook tijdens het aperitief mag een “wild” element niet ontbreken. Wat dacht je van een toastje met wildpaté en uienconfituur? Of een brioche of vijgenbroodje met een stukje foie gras of mousse de canard?

Bis, bis!

Lekker gesmuld maar er blijft nog wat van je heerlijke wildschotel over? Vooral niks weggooien! Neem een grote soeppot en voeg wortel, ui, prei, tijm, laurier en peperkorrels toe. Voeg vervolgens de restjes van je schotel toe aan de pot (vlees, saus, botjes en beentjes,…). Zet het geheel onder water en laat het een paar uur trekken op een zacht, pruttelend vuurtje. Daarna alles door een fijne zeef halen en voilà, je hebt een homemade wildbouillon, de perfecte basis voor een hartverwarmend soepje of een smakelijke saus.

Ontdek nu ons wildassortiment en bestel via de website!

DEKEYZER-OSSAER NV
Barnestraat 1
8680 KOEKELARE

051/59.10.59
www.dekeyzer-ossaer.be/contact
info@dekeyzer-ossaer.be