En de winnaar van de KMO Laureaat 2016-2017 is… Dekeyzer-Ossaer!

Zo klonk het verdict van de jury afgelopen donderdagavond… Sindsdien belandden we met z’n allen in een ware storm van media-aandacht. We voelden ons bij momenten BV’s! De camera’s waren overal. De telefoon stond roodgloeiend. Journalisten wilden allen een praatje slaan. Om nog maar te zwijgen over de vele tweets, posts en foto’s die op sociale media circuleerden. Voor ons is dat dan misschien even wennen, maar geniet vooral met ons mee. We selecteerden voor jullie enkele hoogtepunten.

De uitreiking van de nationale KMO Laureaat 2016-2017

Donderdagavond tekenden we present voor de uitreiking van de nationale KMO Laureaat 2016-2017.

Het beloofde een spannende en inspirerende avond te worden, volledig in het teken van het ondernemerschap. “We hebben dit soort voorbeeldbedrijven hard nodig“, verduidelijkte UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. “Om aan iedereen te tonen waartoe ondernemers in staat zijn, als inspiratiebron voor andere bedrijfsleiders, én als signaal naar de regering. Want zonder KMO-vriendelijk beleid wérkt het niet.”  Vlaams minister van Economie Muyters trad hem daarin bij: “We kunnen in Vlaanderen niet zonder onze KMO’s die elke dag het beste van zichzelf geven. Het is dan ook de taak van de overheid om te zorgen voor een ondernemersvriendelijk klimaat en in te zetten op een positief imago van ondernemerschap. Inspirerende bedrijven als Dekeyzer-Ossaer en Teamleader kunnen daar alleen maar bij helpen. Proficiat!”

Dekeyzer-Ossaer ladies
De Dekeyzer-Ossaer ladies!

Waarom wij het uiteindelijk haalden?

Op de site van UNIZO lezen we  – met enige trots – wat de doorslag heeft gegeven: “Van een traditionele slagerij – een eenmansbedrijf – tot een middelgroot, toekomstgericht foodservicebedrijf in één generatie. Dat is het indrukwekkende traject waarmee familiebedrijf Dekeyzer-Ossaer de jury wist te overtuigen. Het ‘geheim’ van dit succes: aangepaste voedingsproducten op maat van specifieke doelgroepen, een tot in de puntjes geoptimaliseerd en uiterst soepel productieproces, een uitgekiende marketingstrategie… Of hoe je als bedrijf ook in een traditionele sector het verschil kan maken door innovatie.”

Wat een eer! Vader Johan neemt wat graag de trofee in ontvangst.
Wat een eer! Vader Johan neemt wat graag de trofee in ontvangst.

Ons eigen perspectief werd goed weergegeven in het artikel van de Krant van West-Vlaanderen:  “We zetten sterk in op eigen productontwikkeling en op verdere innovatie binnen het bedrijf. In die mate dat er plannen zijn voor een nieuwbouw van 6000 m² met ruimte voor productie en een automatisch sorteermagazijn. We zijn continu bezig met innoveren om de klanten de beste producten te kunnen voorschotelen. Dat is en blijft voor ons het belangrijkste. We zien ook dat onze klanten deze familiale aanpak appreciëren.”

Met minister-president Geert Bourgeois en UNIZO topman Karel Van Eetvelt.
Met minister-president Geert Bourgeois en UNIZO topman Karel Van Eetvelt.

Dekeyzer-Ossaer naar Brussel!

Vrijdag – op de Dag van de Ondernemer – mochten we dan langs bij de Vlaamse regering en ontmoetten we de West-Vlaamse excellenties uit die regering. En in plaats van de politici was het deze keer vader Johan Dekeyzer die achter het spreekgestoelte mocht plaatsvinden. Als ondernemer zo’n kans krijgen om onze ministers rechtstreeks toe te spreken, dat is écht uniek. En dat het absoluut geen stijve bedoening werd, mag blijken uit de foto’s!

Er mag al eens gelachen worden op een dag als deze.
Er mag al eens gelachen worden op een dag als deze.

Selfie-time! #saycheese

Selfie-time! #saycheese

En we kregen nog hoog bezoek op vrijdag. Burgemeester van Koekelare, Patrick Lansens, en schepen van Lokale Economie, Marc Devrome, kwamen ons op vrijdag eveneens feliciteren met de overwinning, Koekelare staat dankzij onze overwinning nu ook nationaal op de kaart.

Een overzicht van de persaandacht

Zie je het graag nog eens allemaal in beeld? Bekijk dan zeker de reportage van Focus-WTV, onze regionale TV-zender.

De échte fans kunnen hier een greep vinden uit de artikels die over Dekeyzer-Ossaer verschenen de voorbije dagen: In Het Nieuwsblad, in de Krant van West-Vlaanderen, op De Redactie, op Westhoek.be, op De Vlaamse Ondernemer, Agripress,…

Eerder konden jullie op onze eigen blog ook al lezen over de persaandacht naar aanleiding van de provinciale rondes.

We danken onze klanten, onze fans, onze medewerkers en iedereen die tot onze achterban behoort van ganser harte voor de steun en het enthousiasme.

En wij? Wij gaan er de komende twee jaar éxtra hard voor!

DEKEYZER-OSSAER NV
Barnestraat 1
8680 KOEKELARE

051/59.10.59
www.dekeyzer-ossaer.be/contact
info@dekeyzer-ossaer.be

One thought on “En de winnaar van de KMO Laureaat 2016-2017 is… Dekeyzer-Ossaer!

Comments are closed.