Winterkost: verwarm je aan stoofpotjes en ovenschotels!

Als het buiten vriest dat het kraakt, dan kan je je als kok bijzonder populair maken met kruidige stoofpotjes en hartige ovenschotels. Wie aanschuift aan jouw tafel, krijgt het gegarandeerd warm vanbinnen… Ziehier: wat inspiratie!

Stoofpotje

Hét gerecht van de winter en bovendien enorm veelzijdig: met vlees, kip of vis, je kan er werkelijk alle kanten mee uit. Door met de kruiding te spelen kan je van één en hetzelfde stoofpotje een klassieke, Mediterrane of Oosterse versie maken. Laat je fantasie de vrije loop!

Onze tip: het geheim van een geslaagd stoofpotje is geduld. Véél geduld. Laat het heel langzaam stoven op een heel laag vuur of in de oven. Een lekker stoofpotje laat zich niet forceren… of je eindigt met taai vlees, en dat vindt niemand lekker!

Ovenschotel

Onze persoonlijke favoriet voor de wintermaanden: een hartige ovenschotel. Iedereen houdt ervan! En niet in het minst de chef van dienst: alle ingrediënten in één schotel, schotel in de oven en klaar is kees! Verwerk er je restjes in: budgetvriendelijk en handig. De dag voordien klaarmaken kan ook perfect, dus het is ook heel geschikt als je volk over de vloer krijgt en je liever bij je gasten bent dan in de keuken.

Onze tip: Maak het jezelf extra makkelijk met ons kruimelgehakt. Je kunt het gewoon in de saus strooien, even meekoken en klaar. Heb je graag bruingebakken gehakt? Dan kun je het eerst bakken in de braadpan. Overheerlijk in combinatie met aardappelpuree en bloemkool of in een klassieke hachis parmentier.

Stoemp

Ook met stoemp kan je jong en oud bekoren. Een ideale manier trouwens om kinderen veel groenten te doen eten. Lekker en gezond!

Onze tip: Lekkere worstjes zijn onontbeerlijk in een goede stoemp. Maar breng je graag wat variatie in het klassieke gerecht? Kies dan eens voor andere groenten en probeer een stoemp met pompoen, pastinaak of aardpeer. Dat wordt smullen!

Stoofvlees

Niks dat zo goed smaakt op een gure winterdag dan stoofvlees dat uren op het vuur heeft staan pruttelen. Mét frietjes! Iedere familie heeft wel zijn eigen recept voor stoofvlees, een echte Vlaamse klassieker. De ene doet  het met een boterham met mosterd, de ander met peperkoek. Een paar kruidnagels, een takje laurier. En dan hebben we het nog niet over de keuze van het juiste bier! Maar het belangrijkste: vlees van goede kwaliteit en een stevige portie geduld.

Onze tip: gebruik ook eens een ander soort vlees dan het klassieke rundsstoofvlees. We hebben ook stoofvlees van kalkoen, kip, varken en zelfs konijn in ons assortiment.

En, wat staat er bij jullie te pruttelen in de keuken met dit koude weer?

 

DEKEYZER-OSSAER NV
Barnestraat 1
8680 KOEKELARE

051/59.10.59
www.dekeyzer-ossaer.be/contact
info@dekeyzer-ossaer.be