Wat verschijnt er op de paasdis?

Als je denkt aan Pasen, dan denk je natuurlijk aan chocolade-eieren. Aan huis geleverd door de paasklokken of de paashaas. De kinderen kijken er steevast naar uit om op zoektocht te gaan in de tuin en met een vol mandje terug te keren. Eieren zijn het symbool van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven, net als de lente. Het zoeken van eieren stamt uit een Germaanse traditie waarbij boeren eieren verstopten in het land om de goden gunstig te stemmen en zo voor een goede oogst te zorgen.

Maar Pasen gaat ook nog gepaard met heel wat andere culinaire tradities. Zoek je nog andere leuke ideetjes voor jouw menu? We geven je graag wat tips!

Paaslam

De ster van de show is uiteraard het paaslam. Lamsvlees is een niet te onderschatten delicatesse en is enorm veelzijdig. Hou je het graag traditioneel? Ga dan voor een lamsbout of een langzaam gegaarde lamsschenkel. Ook lamsfilet, lamskoteletjes en lamskroon zijn populaire keuzes. Voor de kinderen kan je misschien kiezen voor een bereiding met lamsgehakt, een hamburger of een braadworst van lamsvlees. Er is keuze te over, voor elk wat wils! Koken voor een grote groep? Maak het jezelf en je team heel wat makkelijker met gegaarde stukken vlees of met bereide lamsnavarin.

Paasbrunch

Een trend die de laatste jaren steeds meer ingang vindt, is het paasontbijt of de paasbrunch. Gewoon lekker met de hele familie aan tafel en genieten van vers brood, allerhande warme en koude gerechten, eitjes, een quiche, een smakelijke pastasalade en noem maar op. Kies uit ons vers of convenience gamma en combineer naar hartelust!

Stylingtips voor de paasdis

Maak van Pasen een echt familiefeest en besteed ook wat aandacht aan de decoratie van je tafel. Ga de avond voordien al aan de slag, zo kan je je op Pasen zelf focussen op het rapen van eitjes en het in de watten leggen van je gasten! Houd het lentelicht met natuurlijke gele en groene tinten. Voorzie verse bloemen in kleine vaasjes: narcissen, tulpen of anemonen. Leg tenslotte naast elk bord een kleine verrassing, zoals een chocoladehaas of – ei of een bloem.

Plaats je bestelling tijdig en alvast een zalig paasfeest gewenst!

 

DEKEYZER-OSSAER NV
Barnestraat 1
8680 KOEKELARE

051/59.10.59
www.dekeyzer-ossaer.be/contact
info@dekeyzer-ossaer.be