Convenience in de grootkeuken: mag het gemakkelijk zijn?

“Het ruime aanbod van Dekeyzer-Ossaer maakt dat wij onze bewoners dagelijks kunnen laten genieten van een heerlijke maaltijd.” Katrien, Kokkin in zorgcentrum

De uitdagingen voor chefs en keukenteams in ziekenhuizen, zorgcentra, scholen en bedrijven zijn niet min anno 2017!

De normen waaraan ze moeten voldoen zijn erg streng, de eisen zijn hoog: lekkere en gezonde voeding serveren, rekening houden met allerhande allergieën en specifieke voedselvoorkeuren, een gevarieerd menu samenstellen en noem maar op. Dag in, dag uit en vaak onder behoorlijke tijdsdruk! Ze moeten in elk geval stressbestendig zijn!

Het is dan ook niet meer dan logisch dat koks in grootkeukens op zoek gaan naar oplossingen en bereidingen die hen tijd kunnen besparen.

Convenience: snel en makkelijk

De noden van chefs in grootkeukens en in de horeca liggen dan ook precies aan de oorsprong van de creatie van een convenience gamma. Het woord zegt het zelf: het moet snel en makkelijk gaan.

Bij Dekeyzer-Ossaer gaan wij steeds op zoek naar nieuwe manieren waarop we de job van koks in grootkeuken of horeca makkelijker kunnen maken. Daarom versnijden we niet alleen vlees, maar maken we ook allerlei vleesbereidingen klaar: marineren, kruiden, larderen, paneren, braiseren … The sky is the limit! We weigeren trouwens in te boeten aan kwaliteit: we werken steeds met dagverse producten!

Daarnaast bieden wij convenience producten aan die ‘vlugklaar’ zijn. Dat maakt het mogelijk om snel en efficiënt te werken. Daardoor kan de kok zich focussen op de creativiteit binnen zijn gerechten. Van (voorgegaarde) maaltijdcomponenten tot volledig bereide schotels, van sausen en soepen tot voorgesneden en gegaarde groenten: we dragen bij aan een vlotte en efficiënte bereiding van maaltijden in elke (grote) keuken!

De ultieme convenience-hack? Kruimelgehakt!

Ook voor de consument (en dus voor retailers!) zijn er interessante manieren om convenience in de keuken te brengen. Over kruimelgehakt kon je eerder al over lezen op onze blog. Het is los ingevroren rauw gehakt, dat hierdoor heel gemakkelijk te doseren is. Het kan meteen in een bereiding gestrooid worden en je gebruikt enkel wat je nodig hebt. Voor de consument biedt dit heel wat flexibiliteit in de keuken: altijd vers gehakt in huis, snel een maaltijd klaar en minder voedsel weggooien. Strooi, bak of kneed!

Meer informatie? Contacteer ons!

DEKEYZER-OSSAER NV
Barnestraat 1
8680 KOEKELARE

051/59.10.59

www.dekeyezer-ossaer.be/contact
info@dekeyzer-ossaer.be