Nieuwe portieverpakking voor gesneden charcuterie

Efficiëntie en optimalisatie staan bij Dekeyzer-Ossaer steeds voorop. Met een van de meest recente investeringen in een nieuwe verpakkingslijn streeft de vleesverwerkende ‘fabriek van de toekomst’ een dubbele doelstelling na: enerzijds willen ze verspilling tegengaan door gesneden charcuterie in de ultieme eenpersoonsportie te verpakken, anderzijds reduceren ze het verpakkingsgewicht met maar liefst 55%.

De ultieme eenpersoonsportie

Meer dan 35 referenties gesneden charcuterie worden voortaan in porties van 35 gram aangeboden. Na uitvoerig onderzoek en testfases is immers gebleken dat dit de ideale portie is voor het beleggen van één boterham. Die nieuwe portieverpakking levert diverse voordelen op: perfect aanpasbaar aan de wensen van grote of kleine eters, minder verspilling en makkelijk in bediening. Bovendien worden de porties verpakt in een nieuwe folie die extra makkelijk opent en vanzelfsprekend 100% HACCP-veilig is. Porties zullen vanaf 1 december per vast aantal gebundeld worden.

Opgelet: deze wijziging is enkel geldig voor de huidige portieverpakkingen 30, 40, 60, 70, 90 of 120 gram. Die worden vervangen door één referentie van 35 gram per portie. Een aantal referenties zal ook op 150 gram per stuk verkrijgbaar blijven. Het standaard assortiment gesneden charcuterie op 250 gram blijft ongewijzigd.

 

Nieuwe portieverpakkingen Dekeyzer-Ossaer
Nieuwe portieverpakkingen Dekeyzer-Ossaer

 

De voordelen

* Ultieme eenpersoonsverpakking op basis van beleg voor één boterham
* Ideaal om verspilling tegen te gaan
* Extra makkelijk te openen
* 100% HACCP-veilig
* Handige omverpakking voor optimale stockage
* Duurzame evolutie
* 55% minder plastic verpakkingsgewicht
* 100% recyclebaar: mag in de PMD-zak!

Duurzaamheid

Met deze innovatie zet Dekeyzer-Ossaer niet alleen in op klantentevredenheid maar ook op duurzaamheid. De reductie van het verpakkingsgewicht met 55% in vergelijking met de huidige manier van verpakken is een resultaat waar ze best trots op zijn. Dit konden ze onder andere realiseren door de keuze voor een compacte portieverpakking, aangepast aan de grootte van het beleg, waardoor er minder plasticfolie nodig is. Belangrijk én handig om te weten: de nieuwe verpakking is gemaakt van 100% recyclebaar mono-plastic en mag dus gewoon in de blauwe PMD-zak.

Startdatum

Tot en met eind november blijft de bestaande manier van verpakken grotendeels van toepassing, al worden bepaalde referenties vandaag reeds op de nieuwe manier per vast aantal verpakt. Op 1 december schakelt Dekeyzer-Ossaer helemaal over op het nieuwe assortiment portieverpakkingen.

De lijst met referenties is hier beschikbaar.

Klanten die hierover vragen hebben, kunnen terecht bij hun vertegenwoordiger en bij de verkoopdienst (051 59 10 59 of verkoop@dekeyzer-ossaer.be). Worden er voor leveringen na 30 november nog oude referenties doorgegeven, dan neemt de verkoopdienst contact op met de klant om de bestelling om te zetten naar het nieuwe assortiment.